Zeewolde

International Suydersee BBQ Contest zeer geslaagd

Op het scoutinglandgoed vond op 1 en 2 september de internationale Suydersee BBQ contest plaats. Na de opbouw is op vrijdagavond de wedstrijd "Whole Hog" gestart. Een heel varken werd op de BBQ bereid. Op zaterdag werden daar de wedstrijdonderdelen Chicken, Ribs, Pork, Brisket en Homemade Steak Cook-off aan toegevoegd. Ook kon er worden in geschreven op de Kids Q BBQ Contest en de Adult Q BBQ Contest. Dankzij Napoleon Gourmet Grills konden er op zaterdag en zondag barbecues als prijs worden weggegeven.

Dit jaar kon je ook mee doen aan de hot sauce contest of kijken naar het uitbenen van een varken door de professionele slager Etienne Jongejans.

Tijdens het weekend zijn er meer dan 3500 bezoekers naar het landgoed te komen om de ruim 50 BBQ teams te bekijken en geïnspireerd te raken door de technieken en de passie voor dit vak. Naast alle proeverijen van de diverse wedstrijdonderdelen verzorgde Mitra Zeewolde ook wijn- en bierproeverijen. In totaal waren er meer dan 70 stands waar veel te zien, proeven en te beleven was op het gebied van Barbecue en de bijbehorende zaken daarom heen. 

Gezien het succes en de groei in deelnemers en bezoekers ten opzichte van vorig jaar heeft de organisatie (in handen van René de Regt, HangBelly BBQ) besloten volgend jaar de derde editie te organiseren. Met behulp van sponsors en vele vrijwilligers zou dit evenement nog weer verder kunnen groeien.

 

International Suydersee BBQ Contest zeer geslaagd
Advertentie