Zeewolde

Intiem zomerconcert voor vier families

Vier families en hun vrienden die verblijven op Center Parcs de Eemhof in Zeewolde zijn dinsdagavond getrakteerd op een intiem concert van Alain Clark, Elske DeWall en OG3NE. Met het Family & Friends Concert wilde het vakantiepark families en vrienden weer herenigen zodat ze samen de zomer kunnen afsluiten. Ook de artiesten traden op met familieleden.

Het concert was in de stijl van het programma 'Beste Zangers', inclusief de band van het programma onder leiding van Marcel Visser. De families zaten allemaal in hun 'eigen hoekje' op iets meer dan 1,5 meter van het podium. "Het was een fantastische avond" zegt Marthijn Tabak van Center Parcs. "De gezinnen mochten hun familie en vrienden uitnodigen, mensen die ze lange tijd hebben gemist in de coronatijd."

Intiem concert voor vier families bij De Eemhof

 

Alain Clark trad op en zong het nummer 'Father & Friend' met zijn vader. Singer-songwriter Eslke DeWall zong voor deze gelegenheid met haar zus en OG3NE zijn natuurlijk al zusjes. "Het was echt geweldig", vertelt een man die met zijn hele familie in een van de hoekjes zat. "Het was een hele unieke sfeer. Ook wel apart, ik heb dit nog nooit eerder ervaren, zo intiem. Het was voor ons genieten, maar ook voor de artiesten."

Dat de artiesten genoten van weer op een podium staan was ook duidelijk te merken. "Ja, het was heerlijk om weer te kunnen spelen", vertelt Alain Clark. "En om echte mensen voor je neus te hebben. We zijn zo gewend geraakt om een beeldscherm er tussen te hebben. Dus het is bijna weer wennen om met echte mensen in een ruimte te zijn."

De meiden van OG3NE hebben deze zomer wel een paar keer kunnen optreden dus voor hen was het vooral genieten. "Nu het zo af en aan is met optredens ben je er wel echt alles aan het uithalen wat er in zit. Het is zo heerlijk om te doen." De meiden zongen een mix van liedjes van zichzelf maar ook nummers die gewoon een zomers gevoel hebben. En een paar nummers die ze ook online veel deden tijdens de lockdown. "De nummers die we in thuisisolatie hebben gezongen hebben ze alleen vanaf een schermpje kunnen zien. Dus we vonden het wel belangrijk om die er ook in te doen."

Ook Marthijn Tabak van Center Parcs ervoer de sfeer als bijzonder. "Het was absoluut een heel groot succes. Het komt misschien ook doordat mensen 1,5 jaar geen feestje hebben mogen vieren maar mensen gingen uit hun dak." Of het ook een terugkerend iets wordt is nog niet zeker. "Ik vind het eigenlijk een heel mooi signaal om familiebanden te vieren. Ik denk ook dat er nog veel meer artiesten zijn die met een familielid zouden willen optreden. Dat past natuurlijk heel goed bij het familiaire karakter van Center Parcs. Dus wat mij betreft is het voor herhaling vatbaar."

Dit is een bericht van Omroep Flevoland in het kader van de samenwerking tussen de omroepen.

Advertentie