Zeewolde

Nieuwe duiker in Sterntocht

Het Waterschap Zuiderzeeland is deze week begonnen met de werkzaamheden bij de Sterntocht. In de waterweg langs de Gooiseweg (de N305) is de damwand aan vervanging toe, wordt een nieuwe duiker aangebracht en komt een tijdelijke pompinstallatie.

“Met de herinrichting pakken we enkele knelpunten in de doorstroming van het water aan”, wordt op de website van het waterschap uitgelegd. “De werkzaamheden duren ongeveer negen weken.”

Werkzaamheden aan Sterntocht in Zeewolde

 

Het waterschap draagt onder meer zorg voor een nieuwe duiker in de tocht. “Een duiker is een buis onder de weg of dam die wateren met elkaar verbinden. Door de buis stroomt het water van de ene naar de andere kant. De oude duiker in de tocht ligt te hoog. Daardoor stroomt het water niet goed door en hoopt het water zich voor de duiker op.” Tijdens de plaatsing van de nieuwe duiker komt de Sterntocht voor een gedeelte tijdelijk droog te staan, waarvoor een tijdelijke pompinstallatie geplaatst wordt.

Waterschap Zuiderzeeland merkte ook dat de damwand met steunpalen is verouderd. “Hiervoor in de plaats komt een duikerverbinding; een verbinding tussen het water en de duiker zelf. Deze duikerverbinding is een goede oplossing voor de steile waterkant langs de tocht nabij het tankstation aan de Gooiseweg.”

De werkzaamheden vinden plaats ter hoogte van het tankstation TotalEnergies. “De aannemer gebruikt de op- en afrit van het tankstation langs de Gooiseweg (N305). Het verkeer op de Gooiseweg kan gewoon doorrijden.”

Advertentie