Zeewolde

Jordanese Beleving door Tamar Valkenier

Op de locatie Winkelweg 61 te Zeewolde was het donderdagavond 5 augustus een gezellige drukte. Tamar Valkenier liet voor de tweede keer op die locatie van zich horen. Na een eerder reisverslag, op 10 juli was het nu een boeiend verslag van een trektocht door Jordanië. Na eerst een stukje algemene geschiedenis, van het bijzonder fraaie land met heel veel bezienswaardigheden op cultureel gebied, kwam er een uitgebreid verslag van haar bijzondere tocht door Jordanië.

Jordanese Beleving door Tamar Valkenier

Een land waarvan wij de indruk hebben dat het volledig uit woestijn bestaat, blijkt niet waar. Ook groene landschappen zijn daar aanwezig. Evenals de temperatuur die nogal uiteenloopt; overdag heet en 's nachts onder het vriespunt, zeg dus maar gewoon koud. De tocht heeft Tamar volledig lopend volbracht. Voor een flink deel van de tocht wek samen met een reisgenoot en niet te vergeten een ezel als lastdier. Lastig was het zeker want door onherbergzame gebieden was het niet zomaar een wandeltocht en waren er momenten dat het dier domweg weigerde verder te lopen of niet verder wilde afdalen. De warmte waarmee de beschrijving van de tocht gepaard ging, deed bij vele aanwezigen de vraag rijzen, waarom zij wel en ik niet.

Als je net als Tamar de moed hebt en op je 28e je baan opzegt, je huis verkoopt en dan alleen de wijde wereld intrekt, dan kan het niet anders dan dat je met dit soort fantastische verhalen terugkomt. Een echt thuis heeft ze niet meer, maar ze is welkom bij haar vader voor verblijf in Nederland. Haar enige huis is haar tent waarin ze de nachten doorbrengt. Geloof het of niet maar de reizigster van beroep is nu op vakantie! Op de fiets dat wel. Komend voorjaar, ergens in april 2021, is het de bedoeling dat er weer verhalen over haar belevenissen komen in de Beleving te Zeewolde.

Haar reisverslag komt dan ook in boekvorm uit, Houd de website van de Beleving in de gaten voor meer informatie, www.debelevingzeewolde.com

Verslag: Rob vd Kort
Foto's: Harry Kramer

Advertentie