Zeewolde

Jos Wessels, de oudste inwoner van Zeewolde, overleden op 102-jarige leeftijd

Op donderdag 30 november is in zijn vertrouwde omgeving de oudste inwoner van Zeewolde, Jos Wessels, op 102-jarige leeftijd overleden. Een opmerkelijke man met een rijke geschiedenis, die zijn roots had in het toenmalige Nederlands-Indië. Wessels, geboren op 1 april 1921, heeft zijn leven lang indrukwekkende ervaringen met zich meegedragen, vooral uit zijn tijd als krijgsgevangene tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Geboren in Jakarta, sprak Wessels altijd met trots over Batavia. Zijn tijd in het Jappenkamp liet een levenslange indruk op hem achter. In 2009 vestigde Wessels zich in Zeewolde. Ter ere van zijn honderdste verjaardag in 2021 ontving hij in het gemeentehuis van Zeewolde het 'Ereteken van Orde en Vrede'. Ook werd hij onderscheiden met de veteranenspeld, voorzien van het speciale KNIL-embleem, een moment dat hij als zeer bijzonder waardevol ervoer.

Jos Wessels overleden op 102 jarige leeftijd

Met het heengaan van Jos Wessels verliest Zeewolde niet alleen zijn oudste inwoner maar ook een levend stuk geschiedenis, een man die met waardigheid en moed zijn leven leefde. In de aanloop naar de Regionale Veteranendag op 18 juni 2022 in Zeewolde sprak de Lokale Omroep Zeewolde met Jos Wessels over de gevolgen van de bezetting en het vechten in de oorlog.

Kijk de reportage: Onafhankelijkheid Indonesië had grote gevolgen voor Jos Wessels zijn leven

Advertentie