Zeewolde

Polderwijk heeft een ontmoetings Plek voor Jongeren (JOP)

Op maandag 4 december is de langverwachte Jongeren Ontmoetingsplek (JOP) geplaatst aan de Kwartiermakerslaan in de Polderwijk te Zeewolde. Een stap die eerder dit jaar gepland stond maar vertraagd werd door leveringsproblemen.

In de aanloop naar de plaatsing van de JOP is er communicatie geweest met de omwonenden. Oorspronkelijk zou een specifieke JOP worden geïnstalleerd, maar vanwege leveringsproblemen werd er besloten om een Kjoep te plaatsen. Hoewel iets kleiner, wordt beweerd dat het aan alle vereisten voldoet. 

Buurtbewoners
Alvorens de plannen door de raad waren goedgekeurd waren er ook bezwaren van een groep omwonenden, die tegen de komst van deze Jongeren Ontmoetingsplek bij het basketbalveld in de Polderwijk waren. Zij maakten zich zorgen over mogelijke overlast en waren zelfs een handtekeningenactie gestart.

Polderwijk heeft een ontmoetings Plek voor Jongeren (JOP)

Boa’s en politie hadden aangegeven preventief langs te zullen rijden als de JOP er staat, maar dit stelde de buurtbewoners niet gerust. Toch ging de gemeenteraad akkoord en is vandaag de Kjoep geplaatst. 

Een haag wordt binnenkort geplant om de grenzen van de JOP te markeren. De officiële opening van de JOP zal naar verwachting in januari 2024 plaatsvinden, maar de jeugd kan er vanaf heden dus al gebruik van maken.

Advertentie