Zeewolde

Jubileum voor Muziek- & Showkorps Blue Seals

Met een streetparade door Zeewolde-Zuid (donderdag) en het dorpscentrum (zaterdag) heeft Muziek- & Showkorps Blue Seals haar twintigjarig bestaan niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Bas Wouterse is trots op “de groep die Zeewolde muzikaal op de kaart kan zetten”.

“Bij elke dorpsgelegenheid zorgen wij voor de muziek op straat”, zegt Wouterse. In twintig jaar heeft Blue Seals een goede naam opgebouwd in Zeewolde én omgeving. “We zijn meer gericht op het stukje entertainen dan dat we enkel een dorpsfanfare zijn. We krijgen aanvragen vanuit de hele regio.” In twintig jaar waren er tal van hoogtepunten, maar de optredens voor koningin Beatrix tijdens haar bezoek aan Flevoland (2005) en Zeewolde (2006) springen er voor Wouterse wel uit.

Jubileum voor Muziek- & Showkorps Blue Seals

Het korps van rond de twintig muzikanten - “voor tachtig procent bestaande uit Zeewoldenaren” zou idealiter nog wel wat mogen groen, vindt Wouterse, die hoopt op “een vaste bezetting van zo’n 25 muzikanten met een uitgroei richting dertig”. Zo is er met name vraag naar trombone-, saxofoon- en piccolobespelers.

Het jubileum werd afgelopen week groots gevierd met naast bovengenoemde streetparades zaterdagavond ook een feestje voor de leden, met een barbecue en karaoke-optredens. Daarbij werd echter ook al direct weer vooruitgekeken. “We zijn al druk aan het voorbereiden op het nieuwe seizoen.”

Advertentie