Loading...

Jubileumjaar Coloriet: jaar van coronamaatregelen
Jubileumjaar Coloriet vol coronamaatregelen

Precies een jaar geleden lag in Zeewolde huis aan huis het jubileummagazine SAMEN op de deurmat. Een speciale uitgave van Coloriet omdat de organisatie 20 jaar zorg biedt in deze gemeente. Het jubileum met een feestelijk jaarprogramma en bouwplannen werd een jaar van coronamaatregelen. “Heel Zeewolde heeft op afstand laten zien dat de bewoners van Coloriet de Sfinx meetellen”, blikt Ruth ter Wee, hoofd zorg en welzijn, terug.

De zorgorganisatie is Coloriet breed niet bespaard gebleven van coronabesmetting. Nu zijn de bewoners van Coloriet de Sfinx gevaccineerd en ook de zorgmedewerkers kregen deze kans. Ruth ter Wee: “Wij merken dat er nu meer ontspanning komt, maar we beseffen ook dat het virus niet weg is uit de samenleving. We onderzoeken welke versoepelingen nu kunnen. Stap voor stap mag er meer bezoek komen en zetten wij weer vrijwilligers in. Voorzichtig kijken wij weer vooruit.”

Somatiek in Zeewolde

Het was gelukkig niet zo dat er niets meer kon. De uitbreiding met Gizeh is afgerond. Woongroep Scarabee is geschikt gemaakt voor mensen met somatische aandoeningen. Zij kunnen door zwaardere en complexe zorgvraag bij bepaalde lichamelijke beperkingen en ziektebeelden, ondanks wijkzorg, niet meer thuis wonen. Klantadviseur Truus Reiber: “Nu hoeven zij Zeewolde niet uit. Dat we voorzien in een behoefte blijkt wel, want de woongroep is vol en er is zelfs een kleine wachtlijst.”

Ruth ter Wee vertelt dat feestelijke openingen en rondleidingen niet konden plaatsvinden. “Daarom hebben we een videorondleiding. De belevingstuin bij Gizeh was toen nog niet af, maar de basis is inmiddels aangelegd. Hiervoor wilden we met een bazaar geld inzamelen. Dat hebben we met een kaartenactie gedaan. Zo hebben we kleurrijke oplossingen gezocht.”

Bedankt

Het jubileumprogramma ging niet door. “Maar er is wel veel gedaan voor onze bewoners. Met dank aan de inwoners, verenigingen, ondernemers en gemeente. De tuinoptredens, tekeningen, knuffels, kaartjes, LOZ Sinterklaasjournaal en lekkere attenties. Op vele manieren is op afstand bijgedragen aan het welzijn van de ouderen. Dat deed hen, hun familie, maar ons als zorgmedewerkers ook heel goed. De verhalen in ons jubileummagazine SAMEN kloppen: in Zeewolde tellen ouderen mee.”