Zeewolde

‘Jubileumkunstwerk’ krijgt plaats toegewezen in Polderwijk

De gemeente Zeewolde heeft de Nigeriaans-Belgische kunstenaar Otobong Nkanga de opdracht verstrekt een landschapskunstwerk te ontwikkelen voor de Polderwijk. Het kunstwerk moet “aansluiten bij bestaande kunstwerken en een bijdrage leveren aan het 40-jarig bestaan van de gemeente Zeewolde in 2024”, zegt de adviescommissie Land Art Polderwijk.

“Met deze kunstenaar kunnen we dat bereiken.” De commissie, die bestaat uit twee inwoners en vijf mensen die professionele ervaring hebben met kunst en landschap, is van mening dat deze kunstenaar de verbintenis met de identiteit van de Zeewolde kan maken. “We hebben haar gekozen omdat ze goed ‘lokaal’ kan denken en werken, ze brengt grote ideeën terug naar een heel menselijke, invoelbare schaal.”

‘Jubileumkunstwerk’ krijgt plaats toegewezen in Polderwijk

Een exacte locatie voor het kunstwerk, waarvan het ontwerp komende zomer aan het college moet worden gepresenteerd, is nog niet aangewezen. “Het is de bedoeling dat de kunstenaar tijdens de uitwerkingsfase aangeeft in welk gedeelte van de Polderwijk het schetsontwerp het best zou passen”, geeft een woordvoerder van de gemeente aan. “Vervolgens gaan we kijken of we die locatie mogelijk kunnen maken.”

Het nieuwe kunstwerk, waarvoor een bedrag van € 300.000,- gereserveerd is, moet deel gaan uitmaken van de collectie van Flevolandse landschapskunstwerken. Hieronder vallen momenteel de in Zeewolde gelegen kunstwerken Aardzee van Piet Slegers en Sea Level van Richard Serra, maar ook bijvoorbeeld de Groene Kathedraal in Almere en Exposure in Lelystad.

Advertentie