Zeewolde

Katholieken Sterre der Zee starten petitie om fusie te voorkomen

De katholieke kerkgemeenschap Sterre der Zee in Zeewolde dreigt te verdwijnen. Vanwege priestertekort, het teruglopende kerkbezoek en de eigen financiële situatie wil het bisdom Haarlem-Amsterdam parochies fuseren naar regioparochies.

Kerkgangers uit Zeewolde zouden volgens het bisdom ook prima terecht kunnen bij de katholieke kerk in Almere, maar het parochiebestuur is het hier niet mee eens. “We zijn al een tijdje met het bisdom in gesprek om voor Zeewolde een soort uitzondering te maken, omdat de afstand naar Almere toch wat groter is”, zegt penningmeester Henk Meijer namens het parochiebestuur. “De katholieke kerk in Almere in toch 35 kilometer verder.”

Katholieken Sterre der Zee starten petitie om fusie te voorkomen

Als onderdeel van haar actie richting het bisdom is het parochiebestuur een online petitie gestart. “We willen graag de kans krijgen zelfstandig door te blijven gaan”, zegt Meijer, die hiermee “een urgent signaal” hoopt af te geven. “Het gaat erom dat we kunnen behouden wat we hebben.”

De petitie, die vrijdag rond het middaguur 340 keer ondertekend was, blijft volgens Meijer “ongeveer een maand” online, waarna deze aangeboden wordt aan het bisdom. De petitie is hier te ondertekenen.

Advertentie