Zeewolde

Kennismaking zorg via oriëntatiebaan Coloriet

Een tweede groep zij-instromers start met het opleidingstraject Coloriet College. Ditmaal is een aantal vooraf begonnen met een oriëntatiebaan bij de zorgorganisatie in de gemeente Dronten, Lelystad en Zeewolde. Dit is een nieuwe mogelijkheid waardoor je betaald kennis kan maken met het werken in de zorg.

Coloriet College

Steeds meer mensen vragen zich af of werken in de ouderenzorg wat voor hen is. Een carrièreswitch vanuit een betaalde baan kan een grote stap zijn. Daarom is de oriëntatiebaan opgenomen in de nieuwe cao voor verpleeg- en verzorgingshuizen, dat per 1 oktober 2018 is ingegaan.

“Dit was te vroeg voor de eerste groep die in september met ons leerwerktraject is gestart”, vertelt Inge, opleidingsadviseur bij Coloriet. “Het is voor ons allemaal nieuw, maar we houden wel van pionieren. Als het maar niet ten koste gaat van de kwaliteit van de zorg.”

Ringje is een van de ‘oriëntatiebaners’. Na haar ervaring bij Coloriet de Sfinx in Zeewolde draaide ze mee met de wijkzorg in Lelystad. “Je ziet hoeveel aandacht de collega’s voor de ouderen hebben en daarom wil je in de zorg. Ik had deze stap tien jaar eerder moeten doen en kijk ernaar uit om met de opleiding te beginnen.” Inge vertelt nog enthousiast: “We hebben nu ook twee mannen erbij die de switch maken.”

Het Coloriet College is het leerwerktraject van Coloriet in samenwerking met ROC Friese Poort Emmeloord/Urk. Woensdag 8 mei was de eerste lesdag. Meer informatie staat op www.coloriet.nl/college.

Advertentie