“Energie voor kinderen” in Roode Schuur

IVN energie voor kinderen

Op zondag 19 mei a.s. staat de Roode Schuur in het teken van energiebronnen en energieverbruik. Het energieproject is vooral bedoeld voor kinderen doch zeker ook interessant voor volwassenen. De activiteiten worden begeleid door IVN vrijwilligsters/-ers. U bent vanaf 13.00 uur welkom in de Roode Schuur, Dasselaarweg 29; de activiteiten gaan van start om 13.30 uur. Deelname is voor kinderen van leden van IVN Zeewolde gratis; kinderen van niet leden betalen € 3,00 per persoon.

Het programma omvat diverse energie-onderwerpen, t.w. zonne-energie, windenergie en biogas. In de Roode Schuur is bij elk thema een opstelling gemaakt om de kinderen op een actieve manier inzicht te geven in de verschillende energiebronnen. Voorts staan er informatiepanelen waarop toelichting wordt gegeven op zaken als aardwarmte, energiegebruik en duurzaamheid. De interactieve tentoonstelling is tot stand gekomen op initiatief van de Gemeente Zeewolde. Drie plaatselijke organisaties, t.w. het LOCT (Leercentrum voor techniek), Buurtsportteam Zeewolde Sportief en Gezond en IVN Zeewolde, hebben de handen ineen geslagen om het energieproject te ontwikkelen en uit te voeren. 

Zin in een leuke energieke activiteit? Dan zijn kinderen in de basisschoolleeftijd op zondagmiddag 19 mei van harte welkom bij IVN Zeewolde in de Roode Schuur. Voor nadere informatie kunt u contact opnemen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Advertentie