Loading...

Kerstgedachte bij Tuincentrum de Oosteinde
Kerstgedachte bij Tuincentrum de Oosteinde

Ook Tuincentrum de Oosteinde kreeg maandag te horen dat dit de laatste dag zou zijn dat zij open mochten in 2020. Buiten kerstbomen en bloemen verkopen zou nog een optie zijn, maar hoe dan ook bleven er veel bloemen, kerststerren en kamerplanten staan. Reden voor Cindy en Marco om verder te gaan denken, want weggooien was geen optie. In Zeewolde zijn er genoeg doelgroepen die een mooi en warm gebaar kunnen gebruiken. Vandaar dat ze contact hebben gezocht met de diverse organisaties. Met een bus vol planten vertrokken zij op die dinsdag meteen al naar de Sfinx. Woensdag ging er een volle bus naar Hermelijnhof.

Hermelijnhof Online

Deze organisatie staat klaar voor huishoudens met een minimaal inkomen. Zij verzorgen er de noodzakelijke spullen wanneer daar een hulpvraag voor komt. Rond kersttijd delen zij al jaren kerstpakketten uit en de organisatie groeit en wordt steeds bekender.

Zo snel als kan plaatste Gabriëlle een oproep op Facebook om de planten uit te gaan delen. Deze keer niet alleen voor de minima, maar voor een ieder die ook lid is van de Facebook groep Hermelijnhof Online.En dit kon ruimschoots, want ook Praxis deelde de gedachte van het geven maakt mensen blij en schonk ook nog eens vele planten.

Lions Club Zeewolde

Maar de voorraad was nog niet op! Donderdag en vrijdag kon Serviceclub Lions Zeewolde op pad! Zij mochten ruim 370 planten bezorgen. Diverse senioren- en zorgcomplexen werden aangedaan. Maar ook is er gedacht aan de bewoners van Philadelphia, de MMM boerderij, gezinshuis "Bij ons" en het tienermoederhuis

Uiteindelijk zijn er met deze kerstgedachte ontzettend veel mensen blij gemaakt, inclusief de ondernemers van het tuincentrum. Want van geven word je nu eenmaal blij!

Foto's: Lions Club Zeewolde en Hermelijnhof Online