Zeewolde

Kinderboek over Flevoland cadeau voor alle kinderen in groep 6 uit Zeewolde

December is de maand bij uitstek om een cadeautje te krijgen. En wat is er leuker dan een kinderboek over je eigen omgeving? Het kinderboek Onder Water is een idee van Theatergezelschap BonteHond, FleCK en Bibliotheeknetwerk Flevoland in het kader van de viering van 100 jaar Zuiderzeewet. Het allereerste exemplaar wordt op 19 december in Bibliotheek Lelystad uitgereikt aan gedeputeerde Michiel Rijsberman. Vanaf dan is het boek in alle Flevolandse bibliotheken te vinden, klaar om opgehaald te worden door scholen en hun leerlingen uit groep 6. De uitgave van het boek werd mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van Provincie Flevoland.

Kinderboek Onder water

Onder Water: het kinderboek
Regisseur Judith Faas, schrijver Sanne Schuhmacher en illustrator Gert-Jan Oosting bedachten voor het kinderboek samen een nieuw verhaal dat geïnspireerd is op de voorstelling Onder Water van Theatergezelschap BonteHond. Het resultaat is een boek over trots zijn op jezelf en waar je vandaan komt, met de leukste Flevoland-feitjes, prachtige illustraties en Onder Water-poëzie.

Onder Water: de voorstelling
De theatervoorstelling Onder Water maakte BonteHond speciaal voor kinderen vanaf 8 jaar en speelde deze het afgelopen jaar veelvuldig voor Flevolandse scholen en in bibliotheken. Op vertoon van het boek kunnen kinderen gratis naar de extra voorstelling en workshop die op 4 januari 2019 wordt gespeeld bij BonteHond in creatieve broedplaats De Voetnoot. Meer info en aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

100 jaar Zuiderzeewet
In 2018 is het 100 jaar geleden dat de Zuiderzeewet van kracht werd. Dat wordt al het hele jaar gevierd met verschillende programma’s en activiteiten in heel Flevoland. 

Advertentie