Loading...

Stichting Amuria sluit het jaar tevreden af.
Stichting Amuria sluit het jaar tevreden af.

In het jubileum jaar van Stichting Amuria waarin ze haar 10 jarige bestaan vierden kijken ze terug op een jaar waarin ze veel mooie dingen hebben kunnen realiseren. Zo hebben ze een groei gehad in het aantal kinderen dat naar de middelbare school kan gaan. Met 72 sponsors kunnen ze nu 115 kinderen naar school laten gaan. Op dit moment staan er nog twee jongens en twee meisjes op de wachtlijst.

Er is verder gegaan met het opknappen van een hostel. Hiermee is vorig jaar gestart in het vluchtelingenkamp van Soroti. Kinderen die verder weg wonen maar wel naar school gaan kunnen in dit hostel verblijven.

School in Olungura

Ook aan een school in Olungura wordt hard gewerkt. Wanneer de laatste details worden uitgevoerd, is het de bedoeling dat de overheid de verantwoordelijkheid voor deze school zal overnemen. Stichting Amuria heeft als doel om de mensen in het het gebied Amuria in Oeganda helpen in hun armoede en tegenslag door middel van ondersteuningsprojecten waarmee zij zelf hun leefomstandigheden kunnen verbeteren.

Meer informatie over hun acties en projecten is te vinden op hun website.