Zeewolde

Koekeloere dag Bij Boer Sjaak geslaagd

In samenwerking met Scoutinglandgoed Zeewolde was er vrijdag 14 mei een Koekeloere-dag bij Melkveebedrijf J.C.N. Dekker “Bij Boer Sjaak” in Zeewolde. Initiatiefneemster, Hildegonda Ytsma wilde kinderen tussen de koeien en kalfjes een loeileuk, maar wel een coronaproof(gezins)uitje laten beleven.

De dag begon om 11.00 uur en eindigde rond 16.00 uur. Kinderen konden op de boerderij de koeien en kalfjes zien. Ook was er de mogelijkheid om de koeien te aaien of even een kalfje aan je vingers te laten sabbelen. Als verrassing waren er ponyritjes mogelijk. Kinderen kregen een opdrachtenboekje, waarvan de opdrachten voor een deel in en om de stal werden gedaan.

Bezoekers hadden ook vragen, die deskundig werden beantwoord. Zoals die over het oormerk in het oor. Het oormerk in het oor is het paspoort van het kalfje. In het paspoort staat wie haar moeder en vader is en bij welke boerderij het kalfje hoort.

Koekeloere dag bij Boer Sjaak geslaagd

Hildegonda Ytsma, van Bij Boer Sjaak kijkt terug op een geslaagde dag. In totaal kwamen 32 kinderen, verspreid over de dag, langs voor een bezoekje aan de boerderij. Alle tips die zij deze dag heeft gekregen, neemt ze mee om de toekomstige activiteiten te verbeteren.

Advertentie