Zeewolde

Kom bij de Boer combineert prima met streekdiner bij de feesttent

Voorafgaande aan het streekdiner was niet alleen de Keet “De Magneet” voor het publiek geopend, men kon ook een bezoekje brengen aan de stand “Kom bij de boer”. Hier stonden verschillende producten uitgestald van lokale boeren. Daarnaast kon men over die producten ook allerlei informatie krijgen.

Terwijl woensdag 12 juni de burgers en de buitenlui toestroomden concentreerden de boeren zich nog tijdens een maaltijd op het werk dat hun te wachten stond. In de tent werd men beziggehouden door het dweilorkest de Nep-Tunes en voorzien van een drankje en een amuse. Toen men allemaal een plekje aan een van de ronde tafels had gevonden kon het feest beginnen. Om te laten zien dat de gasten met boeren te maken hadden werd voor iedere gang wel even een rondedansje gemaakt met de boerenzakdoek.

2 heren serveren het hoofdgercht aan een ronde tafels met allemaal dames

Die gangen bestonden echt uit streekproducten. Op het menu stond zoveel dat het met kleine lettertjes gedrukt was en even bestond de angst dat men moest kiezen. Maar dat viel reuze mee. Men kreeg op het bord twee soorten soep: broccoli en een goed gevulde groentesoep.

De volgende gang bestond uit allerlei vleessoorten, waaronder waterbuffelsucade, biefstukpuntjes, braadworst en gehaktballetjes. Daarbij zat ook aardappelgratin en de patat was niet aan te slepen.

Als toetje kreeg men hangop, een perentaartje, bramen en frambozen.

Na de laatste gang zwaaiden ook de burgers en de buitenlui met hun servetten om te laten weten hoezeer zij van dit streekdiner hadden genoten. Er gingen al stemmen op om volgend jaar de tent maar weer speciaal hiervoor te laten opzetten.

Advertentie