Zeewolde

Koninklijke onderscheiding voor de heer A.T.D. Joosten

Tijdens de opening van het Nationaal Waterkamp van Scouting Nederland, dinsdagmiddag, heeft burgemeester Gerrit Jan Gorter een Koninklijke onderscheiding uitgereikt aan de heer Arnold Joosten.

De heer Joosten zet zich al vanaf 1988 in voor de Scoutinggroep Jan Wandelaar in Zeewolde. Hij begon als oprichter en is daarna verder gegaan als secretaris van het dagelijks bestuur en vrijwilliger bij deze Scoutinggroep. Hij was regelmatig organisator van waterkampen en zette zich ook in voor zeilactiviteiten bij heel grote kampen zoals bijvoorbeeld de Europese Jamboree in 1995. Ook coördineert hij ieder jaar de inzet van scouts bij de dodenherdenking, organiseert de rommelmarkt op Koningsdag en houdt hij zich bezig met de ledenadministratie.

Van 1994 tot vandaag de dag is Dhr. Joosten actief als vrijwilliger bij Scouting Nederland. Hij was één van de trekkers van het team Internet bij Scouting Nederland. Van 2000-2017 was hij binnen dit team actief als voorzitter van diverse werkgroepen. Bij de Scout-Ins van 2011, 2013 en 2015 was de heer Joosten voorzitter van een programma-onderdeel. Vanaf januari 2013 was decorandus voorzitter van de dienst Communicatie voor het Nationaal Waterkamp (Nawaka) dat gedurende 10 dagen voor circa 4.000 jeugddeelnemers in de zomer van 2014 in Roermond is gehouden.

Ook was hij van 2001 tot begin 2009 in diverse functies lid van de Landelijke Admiraliteit, het overlegorgaan van de waterwerktak van Scouting Nederland. Ook bekleedt de heer Joosten op dit moment nog diverse functies binnen Scouting Nederland op landelijk niveau.

Van 2003 tot heden is de decorandus ook actief als vrijwilliger bij het plaatselijke Sinterklaasintochtcomité.

Het Kapittel voor de Civiele Orden kwalificeert betrokkene als “iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen of anderen heeft gestimuleerd’.
Dhr. Joosten werd mede daarom benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Advertentie