Zeewolde

Koninklijke onderscheiding voor Ernst Bron

Bij het afscheid van de oude gemeenteraad heeft Ernst Bron een koninklijke onderscheiding gekregen. De gewezen fractievoorzitter van de ChristenUnie kreeg in The Lux de onderscheiding uitgereikt door burgemeester Gerrit Jan Gorter.

Bron maakte in mei 2006 zijn entree in de gemeenteraad van Zeewolde en heeft er zodoende liefst zestien jaar op zitten. “Je bent ook het enige afscheidnemende raadslid met wie ik de afgelopen vijftien jaar het dorpslief en -leed heb kunnen delen”, zei Gorter, die sinds januari 2007 burgemeester is van Zeewolde. “Je was goed in het debat en scherp in je interrupties. Die rol vervulde je met verve, waarbij jouw partijpolitieke of persoonlijke stokpaardjes wel even naar voren kwamen.”

Koninklijke onderscheiding voor Ernst Bron
Koninklijke onderscheiding

Vervolgens werd Bron benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau. Eind 2005 reageerde Bron op een advertentie in het kerkblad van de EGZ (Evangelische Gemeente Zeewolde) en dat was het begin van een langdurige raadsperiode. “Dit alles heb ik niet kunnen doen zonder de steun van mijn gezin. Mijn kinderen kenden mij bijna alleen maar van de vader die ’s avonds vaak weg is voor de politiek.” Maar Bron zei wel dat hij het “altijd een eer gevonden” heeft dat hij raadslid “in dit mooie dorp” mocht zijn.

Advertentie