Zeewolde

Korte stop voor tulpenfoto heeft grote gevolgen

Op de Gooiseweg heeft op Koningsdag een flinke aanrijding plaatsgevonden. Een 35-jarige inwoner uit Velsenbroek had te laat in de gaten dat zijn voorgangers gestopt waren en knalde achterop. Dat gaf politiechef Miklos Coumou donderdagmorgen aan tijdens het politiepersuur op het gemeentehuis.

“Om 17.00 uur kreeg de politie een melding over een aanrijding tussen twee voertuigen, waarvan er één op z’n kop lag.” Het naastgelegen tulpenveld bleek voor afleiding te hebben gezorgd. “Een Spaans gezin met kinderen zag een mooi tulpenveld en zette de auto stil, gedeeltelijk op de weg en gedeeltelijk in de berm, om een mooie foto te maken.”

Korte stop voor tulpenfoto heeft grote gevolgen

Een passerende automobilist zag deze auto stilstaan en trachtte ‘m nog te ontwijken, maar kon een aanrijding niet meer voorkomen. “De auto sloeg meerdere malen over de kop en kwam op z’n dak tot stilstand. Ter plaatse gekomen ambulancemedewerkers hebben alle inzittenden nagekeken en zij bleken wonderwel zonder kleerscheuren van het ongeval af te zijn gekomen.” Beide voertuigen raakten total loss en moesten worden afgesleept.

Het gedeelte van de Gooiseweg tussen de Ganzenweg en de Assemblageweg werd tijdelijk in z’n geheel afgesloten.

Advertentie