Zeewolde

Gratis je bloeddruk meten bij FlevoMeer Bibliotheek Zeewolde

Tijdens de Mei Meet Maand van de Hartstichting kunnen mensen elke donderdag*, vrijdag en zaterdag onder begeleiding van een medewerker van de Hartstichting zelf hun bloeddruk komen meten bij de bibliotheek.

Het is belangrijk om je bloeddruk te kennen. Een hoge bloeddruk voel je namelijk niet, maar vergroot wel de kans op hartinfarct of beroerte. Vanaf je veertigste stijgt het risico op een hoge bloeddruk. Voel je je gezond, ook dan kan je een hoge bloeddruk hebben. Daarom roept de Hartstichting mensen op om vanaf je veertigste elk jaar je bloeddruk te meten. Ook als die nu goed is. Als het nodig is, kun je zelf met leefstijl tijdig maatregelen nemen om de bloeddruk weer op een gezond niveau te brengen.

FlevoMeer Bibliotheek Zeewolde ondersteunt deze oproep van de Hartstichting. Tijdens de Mei Meet Maand kunnen mensen hier onder begeleiding hun bloeddruk meten. Het meten is gratis.

Gratis je bloeddruk meten bij FlevoMeer Bibliotheek Zeewolde

Veel Nederlanders weten niet dat ze een hoge bloeddruk, en daarmee een verhoogde kans op hart- en vaatziekten, hebben. Uit onderzoek van de Hartstichting blijkt dat 1 op de 3 Nederlanders van 30 tot 70 jaar met een hoge bloeddruk rondloopt. Van hen weet 40% niet dat zij een verhoogde bloeddruk hebben. Dit zijn zo’n 1,2 miljoen Nederlanders. Meten is daarom belangrijk.

Om het meten van de bloeddruk voor iedereen toegankelijk te maken, richt de Hartstichting in de maand mei openbare meetpunten in door het hele land. FlevoMeer Bibliotheek Zeewolde is één van de locaties.

Persoonlijk

Van 6 tot en met 28 mei kunnen mensen elke donderdag* en vrijdag van 11.00 uur tot 17.00 uur hun bloeddruk meten en op zaterdag van 11.00 tot 14.00 uur. De gemeten bloeddruk is persoonlijk en wordt met niemand gedeeld. Mensen krijgen ook concrete tips en adviezen over wat zij zelf kunnen doen om de bloeddruk op een gezond niveau te brengen of te houden. De bloeddrukmetingen van de Hartstichting sluiten hier goed op aan. Meer weten, kijk dan op www.hartstichting.nl.
*m.u.v. Bevrijdingsdag en Hemelvaartsdag

Advertentie