Zeewolde

Kruis de buizen komt weer terug met Koningsdag zegt nieuwe voorzitter Oranjevereniging

Kruis de buizen komt weer terug, dat vertelde penningmeester Geertjan Lutjes samen met de nieuwe voorzitter van de Oranjevereniging Mariette Stam in het radio programma WWW@Zondagmorgen

Koningsdag 27 april 2024 wordt weer volop gevierd.

Kruis de buizen is een oude traditie die volgend jaar, tijdens de viering van 40 jaar Zeewolde, weer terug keert op het programma van koningsdag waarvan de eerste editie in 2000 werd gespeeld tijdens Koningsdag. "Kruis de buizen is een activiteit bedacht door Erik Wallenburg en zal halverwege de middag, na afloop van de kleedjesmarkt worden gespeeld. Het is een ultiem spel, waarvoor jij je kan aanmelden, waarna je wordt ingedeeld in teams om vervolgens in teamverband zo'n 400 meter rioolbuis met elkaar te verbinden. Dat lijkt eenvoudig, maar onderweg kom je verschillende hindernissen tegen" aldus Mariette Stam en GeertJan Lutjes van de Oranje vereniging 

Links Geertjan Lutjes en rechts Mariette Stam, beide bestuur Oranjevereniging. Op achtergrond wand LOZ studio

Alles gebeurt rondom het Kluunpark van Zeewolde. Aannemer Van Gelder sponsort de buizen, ook om de overlast die zij nu veroorzaken met de renovatie van het centrum carré enigszins te compenseren. Pas een week van te voren wordt bekend bij wie je in het team komt, dit blijkt uit het T-shirt wat je krijgt. Je kan je dus individueel opgeven. Naast teamleden worden er ook teamcoaches gezocht. Deze helpen de teams om de hindernissen te nemen. De teams komen kruizen elkaar op het parcours.

kruis de buizen archief 2kruis de buizen archief 3

Ben je geïnteresseerd om mee te doen, of om coach te worden, meld je dan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Nieuwe voorzitter gevonden in Mariette Stam

Gedurende de uitzending van WWW @ Zondagmorgen gaf oud voorzitter Henk Parisius symbolisch het stokje over aan de nieuwe voorzitter Mariette Stam. Mariette is voor velen geen onbekende in het dorp en woont sinds 1986 in Zeewolde. Toen zij werd gevraagd om de taak van Henk Parisius over te nemen heeft zij die met veel enthousiasme aanvaard. Het is een eervolle taak vindt zij.

Naast kruis de buizen beloofde ze nog wat leuke andere dingen voor komende koningsdag.

Wil je zelf een bijdrage leveren aan Koningsdag, meld je dan aan als vrijwilligers. Sponsoren zijn ook welkom.

Advertentie