Zeewolde

Lammergier dood aangetroffen onder windmolen

Wederom is er in de provincie een Lammergier dood aangetroffen. Dit keer bij een windmolen aan de lepelaarweg in Zeewolde.

Volgens voorzitter Hans Pohlmann van Vulture Conservation Foundation is dit de tweede lammergier die in Flevoland als gevolg van een windmolen dood is aangetroffen. Het dier droeg een GPS tracker, waarmee de lammergier gevolgd kon worden. Doordat deze niet meer in beweging was, is men gaan kijken en trof men het dier dood aan.

Hoogstwaarschijnlijk heeft de gier zijn nek gebroken doordat hij in botsing is gekomen met een windmolen. “Helaas komt dit wel vaker voor, maar dan met name bij zeearenden”. In korte tijd zijn nu 2 dieren verongelukt. als gevolg van een windmolen. Het lijkt er op dat de wieken zijn vleugel heeft geraakt waardoor de gier "vleugellam" is geslagen en daardoor uit de lucht is gevallen. De universiteit van Wageningen doet nader onderzoek. 

windmolen als mogelijke oorzaak van de dood lammergier

De lammergier of baardgier is een vogel uit de familie van havikachtigen. Het is redelijk zeldzaam dat deze in Nederland worden gespot. Onlangs waren er elders in Flevoland ook waarnemingen van de Lammergier.

 

Advertentie