Loading...

Leerlingen OBS De Wetering Groen bezig!
Leerlingen OBS De Wetering Groen bezig!

Vanaf nu mogen de leerlingen van basisschool de Wetering in Zeewolde zichzelf ‘groene leerlingen’ noemen. Deze week heeft groep 7 een begin gemaakt met het vergroenen van hun schoolplein.

Zij zaaiden een bloemenlint, vlakbij hun lokaal. Daar zullen ze nog voor de zomer allerlei vlinders, bijen en andere insecten kunnen bekijken.

Om het hele schoolplein te vergroenen heeft hoveniersbedrijf Gildengroen samen met de leerlingen van de school een ontwerp gemaakt. Een ontwerp dat samen met Landschapsbeheer, ouders, leerkrachten en zoals deze week ook de leerlingen de komende maanden aangelegd gaat worden. Er komt een buitenlokaal voor de lessen buiten, maar vooral ook veel groene ruimte om te klauteren, te klimmen en te rennen. Als klap op de vuurpijl komt er zelfs een heuse boomhut.

De school doet mee met het project ‘Groene Leerling’. Met dit project willen zij met hulp van Landschapsbeheer Flevoland en IVN Flevoland hun leerlingen tijdens hun ‘schoolloopbaan’ meer naar buiten krijgen, om te leren, om te bewegen, om te spelen, maar bovenal om hen te betrekken bij het prachtige natuur in de omgeving van de Verbeelding. Vandaag is dat al prima gelukt.

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Zeewolde.