Loading...

Rode Kruis boottocht met de Archie
Zelfredzaamheid: Het Rode Kruis organiseert de workshop ‘Goed voorbereid” tijdens een boottocht.

Op zaterdag 25 mei 2019 organiseert het Rode Kruis Zeewolde een workshop ‘Goed voorbereid’ tijdens een boottocht. Nadat wij zijn ingescheept en de Zeewoldenaren zijn voorzien van koffie en gebak vertrekken wij voor een tocht over de randmeren. Daarnaast wil het Rode Kruis Zeewolde, de zelfredzaamheid verhogen door ouderen met elkaar in contact te brengen.

Het Rode Kruis Zeewolde wil ouderen meenemen die zich niet hebben aangesloten bij een vereniging of instelling. Op deze manier krijgen ook zij de gelegenheid voor een dagje uit. Daarom zijn alle Zeewoldenaren die ouder dan 70 jaar en minder mobiel zijn, welkom. Aan boord dient iemand zich met enige hulp wel zelf kunnen redden. Voor eventueel aangepast vervoer van huis naar de boot toe, is er een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

 Het Rode Kruis Zeewolde kan deze boottocht mede organiseren dankzij de gulle giften van de bevolking van Zeewolde tijdens de collecte van vorig jaar. De doelstelling van de afdeling Zeewolde is om het opgehaalde geld, te besteden aan mensen binnen de gemeente Zeewolde, Van Zeewolde Voor Zeewolde, is hier ons motto. Ook met dank aan echtpaar Dukker, die bereid waren om hun schip de ‘Archie’ beschikbaar te stellen voor deze dag.

We vertrekken die dag om 09.30 uur, een lunch wordt op deze dag verzorgd, we verwachten rond 15.00 uur weer in Zeewolde aan te komen.

Wilt u meegaan op deze boottocht of kent u mensen die graag willen meevaren? Dan kan men zich t/m 10 mei opgeven per telefoon 06-22245895 of per e-mail [email protected] planet.nl. Als u twijfelt of uw fysieke gesteldheid het toelaat om een dergelijke boottocht met ons te ondernemen, schroom dan niet om met de organisatie te overleggen! Na de sluitingsdatum wordt er contact opgenomen voor de verdere afspraken. Het Rode Kruis is altijd op zoek naar vrijwilligers, of het nu gaat om een eenmalige inzet als collectant of om een structurele betrokkenheid als bestuurder of vrijwilliger, we kunnen nog veel mensen gebruiken. Hiervoor kunt u contact opnemen met Lucienne J. Brons per mail [email protected] rodekruis.nl.