Zeewolde

Lekker lokaal markt en knutselen in De Roode Schuur

Op zaterdag 4 november organiseert IVN Zeewolde, op het terrein van De Roode Schuur, “de Lekker Lokaal Markt”. Kinderen van 4 – 12 jaar kunnen binnen knutselen. De activiteiten zijn van 11.00 – 16.00 uur en gratis, inclusief consumpties. 

Om 11.00 uur opent wethouder Erik van de Beld de Lekker Lokaal Markt en de knutselcarrousel ‘Van de bloemetjes en de bijtjes’.
Lokale bedrijven zullen op het buitenterrein van IVN hun duurzame en ambachtelijke producten verkopen, zoals: brood, groente en fruit, kaas, honing, kaarsen, etc. Het repaircafé is aanwezig en er zijn kramen met informatie over klimaatadaptatie, groene initiatieven en tips over tuinaanleg en bij-vriendelijk tuinieren.

In de overdekte vuurkuil kunnen broodjes aan een stok worden afgebakken. Je kunt natuurlijk ook gewoon heerlijk relaxed op de banken zitten bij het vuur met een lekker kopje koffie of thee. Zo nu en dan klinkt er live muziek van een folkband. Onder ‘Activiteiten’ op de IVN website leest u welke organisaties op de markt staan. 

Binnen in de Roode Schuur kunnen kinderen knutselen, ze krijgen een strippenkaart met daarop 5 activiteiten. Er kunnen bijenhotels worden gemaakt en bloempotjes gevuld met bloembollen, die ook kunnen worden beschilderd. Aan de andere tafels kunnen o.a. bloemen en bijen worden geknutseld. Zo gaan alle kinderen met leuke producten naar huis én helpen we de bijen een handje. 

Advertentie