Zeewolde

Liefst € 1,3 miljoen voor 'comfort in veranderend klimaat'

Het klimaat verandert en om de negatieve gevolgen daarvan het hoofd te bieden zijn er maatregelen nodig. Dat vindt de gemeente Zeewolde, dat daarom het gesprek aan wil gaan met bedrijven en bewoners.

,,De gemeente wil graag samen met bewoners en bedrijven in projecten aan de slag om het openbaar terrein klimaatbestendig en meer biodivers te maken”, laat de gemeente in een persbericht weten. Zo is onderzoek verricht naar en zijn ervaringen opgedaan met het planten van bomen, het aanbrengen van Wadi's (Water Afvoer Drainage en Infiltratie ofwel groene greppels) en het aanleggen van watergangen.

Liefst € 1,3 miljoen voor 'comfort in veranderend klimaat'

Om dit uit te kunnen voeren is tot en met 2024 € 1,3 miljoen nodig. Er wordt € 200.000,- aan subsidies van het Rijk verwacht; het resterende bedrag zal de gemeente opbrengen vanuit de algemene reserve en de rioolheffing.

“Op eigen terrein zullen de eigenaren het zelf aan moeten pakken”, laat de gemeente weten. Huiseigenaren kunnen denken aan maatregelen als het ontstenen en vergroenen van de tuin, het verkoelen van het huis met een zonnescherm of schaduwrijke boom en/of het voorkomen van wateroverlast door een goede afvoer. “De gemeente werkt zo samen met haar inwoners aan comfort in een veranderend klimaat.”

Deel dit bericht via socialemedia of WhatsApp
Advertentie