Zeewolde

LOZ live vanaf de Alpe d’HuZes

Donderdag 7 juni staat Lokale Omroep Zeewolde in het teken van de Alpe d’HuZes. Alpe d’HuZes is een actie waarbij deelnemers hardlopend, wandelend of fietsend onder het motto ’opgeven is geen optie’ op een dag tot maximaal zes keer de legendarische Alpe d’Huez beklimmen om zo veel mogelijk geld in te zamelen voor de strijd tegen kanker. Met de opbrengsten wordt wetenschappelijk onderzoek naar kanker ondersteund, met als doel de ziekte onder controle te krijgen, zodat er in de toekomst niemand meer doodgaat aan kanker.

Team Zeewolde

Vanuit Zeewolde fietsen Patricia Thoen,  Dennis van Loevenstein en Arnoud Bostelaar mee. Uitgedaagd door Patricia Thoen is het team begonnen als beginnende fietsers en maakte ze zich zelf stap voor stap klaar voor de ultieme strijd op 8 juni tegen de ongelijke ziekte kanker.  

Meevechten in de strijd

13 jaar geleden werd bij een goeie vriend van Patrica kanker geconstateerd. Wat een normaal griepje leek die maar niet overging, bleek achteraf kanker te zijn in onder andere zijn longen. Wat volgde was een onzekere zware tijd waarbij hij meerdere chemokuren moest ondergaan en een stuk van zijn longen is verwijderd. Hij heeft jaren moeten vechten om er bovenop te komen, maar zijn onbezorgde leven was voorbij. Hij ontmoette zijn huidige vrouw en hun liefde werd vorig jaar bezegeld met een huwelijk en een prachtige zoon. Alles leek eindelijk de positieve kant op te gaan, maar helaas bleek er uit zijn jaarlijkse controle dat er toch weer plekjes waren gevonden op zijn longen waardoor hij wéér moest worden geopereerd en wéér een stuk van zijn longen moest worden verwijderd. 

Hij zal wéér moeten vechten om de oude te worden en vertrouwen te hebben in de toekomst. Omdat Patricia iets wil betekenen voor iedereen in dezelfde situatie en komend jaar in teken wil zetten om, samen met onze vriend, mee te vechten in de strijd die hij al jaren voert, wil ik de Alpe d’HuZes fietsen.” 

Luisteren

Op donderdag 7 juni zal Lokale omroep Zeewolde vanaf 10.00 uur verslag doen van alle gebeurtenissen omtrent de actie voor KWF. Deze uitzending is te volgen via de LOZ app, website en op 106.4 FM

.....want zeg nu zelf, opgeven is geen optie!  

LOZ live vanaf de Alpe d’HuZes
Advertentie