Zeewolde

Fotospeurtocht “100 jaar Zuiderzeewet”

Vanaf zaterdag 9 juni is het mogelijk om mee te spelen met de interactieve fotospeurtocht “100 jaar Zuiderzeewet”. Samen op zoek naar vijftien foto’s met bijbehorende vraag. De historische foto’s zijn te vinden in de diverse etalages verspreid over het centrum.

“Zeewolde is nog lang geen 100 jaar oud, maar wij wilden wel iets leuks doen voor deze gelegenheid. Dus samen met Puur Zeewolde een quiz bedacht met foto's uit de geschiedenis van Zeewolde”, aldus Wilma Koekoek (Gemeente Zeewolde). “Op 14 juni is het 100 jaar geleden dat de Zuiderzeewet is vastgesteld. De datum van Beleef Puur, leek ons als organisatoren (Gemeente Zeewolde en stichting Puur Zeewolde) het geschikte moment om het nu dan ook uit te rollen”. De organisatie verwacht dat weekend namelijk veel bezoekers in het centrum i.v.m. de festiviteiten die er plaatsvinden.

Interactief

De speurtocht is interactief en wordt gespeeld via de smartphone met behulp van de gratis TOURtoDOplus app. Beschikbaar via de app-stores. De tour start d.m.v. TOURcode 608962. Aan het eind van het spel zie je het resultaat van jouw tour. Het is mogelijk om de speurtocht te spelen tot en met eind juni.

Fotospeurtocht “100 jaar Zuiderzeewet”
Advertentie