Zeewolde

LOZ op de kabel

Lokale Omroep Zeewolde (kortgezegd LOZ) is als lokale vrijwilligersorganisatie al ruim 10 jaar actief als omroep voor de gemeente Zeewolde. Sinds 2016 is LOZ officieel aangewezen als lokaal publieke media instelling voor de gemeente Zeewolde. De omroep wordt volledig gerund door vrijwilligers en heeft als doel om de inwoners van Zeewolde te voorzien van een gevarieerd aanbod van nieuws en informatie uit de gemeente Zeewolde. Tot op heden was de LOZ te volgen via haar website, sociale mediakanalen en op de radio via 106.4 FM.

LOZ op de kabel

Nieuwsvoorziening

Gelet op de huidige tijd, waarbij de LOZ een belangrijke rol speelt in de nieuwsvoorziening voor de inwoners van Zeewolde, was de wens daar om te werken aan ontsluiting op de kabel, zodat de LOZ voor een ieder in de gemeente Zeewolde beschikbaar is. In samenspraak met de gemeente Zeewolde is er gekeken naar de mogelijkheden om dit te realiseren en we zijn daarbij samen tot overeenstemming gekomen.

Providers

Er is vanuit de Gemeente Zeewolde voor gekozen om de LOZ éénmalig een subsidie toe te kennen voor de realisatie van de technische ontsluiting op de media-gateway. Hier zal de distributie worden gerealiseerd naar de verschillende kabelaars zoals KPN, Ziggo, Solcon en andere providers die in Zeewolde beschikbaar zijn.

“Een belangrijke stap voorwaarts” aldus LOZ voorzitter Jan van de Beek. “In samenspraak met wethouder Egge Jan de Jonge hebben we gekeken naar de mogelijkheden om dit toekomstbestendig te realiseren.”

Realisatie 

“Achter de schermen was er al hard gewerkt om een video-platform te realiseren wat de LOZ reeds gebruikt voor het afspelen van video-content op onze website”, vervolgt LOZ voorzitter Jan van de Beek. “ Dit zorgt ervoor dat we reeds een belangrijke stap hebben gezet voor de ontsluiting naar de media-gateway, die we in technische samenwerking met WH2A uit Zeewolde zullen realiseren.

Uiteindelijk zal de LOZ starten met een kabelkrant, waarbij u wordt geïnformeerd over het laatste nieuws uit Zeewolde. Aanvullend zullen we verschillende reportages uitzenden, evenals live uitzendingen tijdens bijvoorbeeld de intocht van Sinterklaas en Koningsdag.

Advertentie