Zeewolde

LOZ start uitzendingenreeks Beste Buur-verkiezing

Op het televisiekanaal, de website en andere socialmediakanalen begint de Lokale Omroep Zeewolde woensdag 1 februari met een nieuwe serie: De Beste Buur-verkiezing. In nauwe samenwerking met woningcorporatie Woonpalet, de gemeente Zeewolde en MDF Buurtbemiddeling heeft LOZ zeven afleveringen opgenomen.

“Diverse mensen hebben een brief geschreven over hun buurman of buurvrouw en wij zijn bij hen langsgegaan om ze te interviewen”, vertelt LOZ-verslaggeefster Ruby Pahladsingh. “Verder zijn we onder meer bij Woonpalet geweest om te vragen waarom deze verkiezing georganiseerd wordt en wat het doel hierachter is.”

LOZ start uitzendingenreeks Beste Buur-verkiezing

Uit cijfers blijkt dat vereenzaming een groot probleem is. “Het blijkt dat 38% van de Zeewoldenaren eenzaam is. Dat is best wel veel. Maar tijdens de opnames viel mij wel op dat er ook echt lieve mensen op de wereld zijn. Mensen die zoveel voor elkaar over hebben. Zo hebben we mensen ontmoet die pleegkinderen hebben, maar ook mensen die een Syrisch gezin in huis nemen wanneer zij zelf op vakantie zijn en mensen die hun chalet of aanhangwagen ter beschikking stellen.”

Deze en andere verhalen worden van woensdag 1 tot en met maandag 6 februari uitgezonden; iedere aflevering begint om 19.00 uur. De finale is op dinsdag 7 februari, ook om 19.00 uur.

Advertentie