Zeewolde

Stichting De Ondersteuning biedt voedselhulp aan

“Je kunt zelf wel blijven toezien hoe slecht het allemaal gaat, maar je kunt er ook wat aan doen”, zegt Melissa. Met dat idee is zij samen met haar vader Nick gestart met stichting De Ondersteuning. “Wij richten ons op de groep die net boven het minimum zit en er alleen voor staat. En dat is echt een grote groep; daar vergissen mensen zich nog weleens in.”

Nick heeft jarenlang ambulancewerk gedaan en is vrijwilliger geweest bij het Rode Kruis. Nu hij de pensioengerechtigde leeftijd heeft bereikt en dochter Melissa thuis kwam te zitten, besloten ze samen andere mensen te gaan helpen. “Mensen die buiten alle hulp vallen”, zegt Melissa. “Mensen die met hun inkomen vaak maar een paar euro boven de gestelde grens zitten en dus niet in aanmerking komen voor verschillende toeslagen of de Voedselbank.”

Stichting De Ondersteuning biedt voedselhulp aan

Nick: “We kennen gezinnen die maar één keer per dag te eten hebben en we kennen gezinnen waarvan de kinderen zonder ontbijt naar school gaan. Maar ook oudere mensen die thuis op de bank zitten met een winterjas en handschoenen aan en niet te eten hebben, maar ook geen hulp durven te vragen. Dat zit er niet in bij die mensen. Zij zijn gewend om alles zelf op te knappen. Maar op een gegeven moment houdt dat natuurlijk op”, vonden Nick en Melissa (die vanwege privacyoverwegingen niet bij hun achternaam genoemd willen worden). “Het streven is om elke week langs te gaan en mensen structureel van eten te voorzien.”

De Ondersteuning is inmiddels een samenwerking gestart met Coop Verduijn en DijkstraBio, maar zou graag ook meer partners betrekken. “Denk bijvoorbeeld aan bakkerijen en supermarkten die ’s avonds spullen weg moeten gooien. Dat is natuurlijk zonde. Wij halen het op, doen het in pakketjes en brengen het gelijk door. Wij rijden bij de mensen langs en zetten ongemerkt een tasje met boodschappen voor de deur.”

Wil u uzelf of uw naaste aanmelden voor stichting De Ondersteuning? Vul dan dit contactformulier in en Nick en Melissa nemen zo spoedig mogelijk contact op. (foto: Zeewolde Actueel)

Advertentie