Zeewolde

Machete aangetroffen tijdens stapavond

Bij een uitgaansgelegenheid aan de Dasselaarweg (de Groene Schuur) werd in de nacht van zaterdag 19 op zondag 20 november om 0.45 uur een “lastig persoon” gemeld bij de politie. Politiechef Miklos Coumou zegt tijdens het politiepersuur op het gemeentehuis dat de beveiliging bij een 15-jarige jongen uit Zeewolde een machete had aangetroffen in zijn kleding.

Een woordvoerder van de Groene Schuur benadrukt dat het hier niet ging om een bezoeker, “maar om een voorbijganger die zich op ons terrein bevond”. Deze jongeman kwam omstreeks 0.45 uur het terrein op, “maar dan zijn onze deuren ook al ruim een uur gesloten en tevens laten wij geen bezoekers toe onder de 16 jaar”.

Machete aangetroffen tijdens stapavond

“De jongen werd aangehouden op grond van de wet wapens en munitie en ingesloten op het politiebureau”, zegt politiechef Coumou. “Zijn ouders werden in kennis gesteld.” De volgende dag mocht hij, na te zijn verhoord en met een proces-verbaal op zak, weer naar huis.

Drie weken eerder had de politie in samenwerking met verschillende partners nog een zogeheten 100% controle uitgevoerd op alle bezoekers van de Groene Schuur. Daarbij werd ook één bezoeker gezien met een mes op zak.

Advertentie