Zeewolde

Malawigroep ruimt zwerfafval als tegenprestatie bijdrage gemeente

Zaterdagochtend 6 juli waren 20 jongeren van de Malawigroep in de weer met prikstokken en vuilniszakken in het centrum, op het strand en in het gebied rondom de Levant om zwerfafval op te ruimen. Deze actie was een tegenprestatie voor de gemeente Zeewolde, die een bijdrage ter beschikking heeft gesteld voor de groep jongeren.

Malawigroep vuil ruimen

Als tegenprestatie heeft de Malawigroep grote gedeeltes van Zeewolde afvalvrij gemaakt. De meeste afval lag in het centrum: lege blikjes, drinkverpakkingen en plastic verpakkingsmateriaal zijn opgeruimd. Ook een grote dumping van reclamefolders rondom de Levant is opgeruimd. Op het strand werden vooral strandattributen opgeruimd, zoals kapotte emmertjes, vergeten (zwem)kleding, handdoeken etc.

Sarie Sijm, één van de jongeren: ‘met een groep afval opruimen was gezellig én erg nuttig. Het is goed dat we op deze manier iets terugdoen voor ons eigen dorp. Na afloop was er gebak en drinken geregeld in het Flevocafé in de bibliotheek, dat was heerlijk na het harde werk!’

De ochtend begon met een toespraak van wethouder Ewout Suithoff. Hij wenste de groep een goede en vooral leerzame reis en nodigde de jongeren van harte uit om na de zomer de ervaringen te komen de delen in de gemeenteraad.

Over de Malawigroep 2019

De Malawigroep 2019 bestaat uit 20 jongeren en 7 volwassenen. Deze groep gaat in de zomer van 2019 op diaconale jongerenreis: een tweejaarlijks terugkerend initiatief vanuit de Protestantse Gemeente Zeewolde en dit jaar is de bestemming Malawi. De jongeren gaan daar een lerarenhuis bouwen, elektra aanleggen en 150 stoelen timmeren. In het vissersdorp Bolera wordt een huisje gebouwd voor HIV besmette kinderen. Voor deze werkzaamheden wordt het hele jaar geld ingezameld om deze werkzaamheden te kunnen financieren.

Advertentie