Zeewolde

Bouw appartementencomplex Gizeh gestart 33 reguliere huur- en 16 zorgappartementen in het centrum van Zeewolde

Op maandag 8 juli openden bestuurder Aukje Reinders, Coloriet en directeur-bestuurder Wiepke van Erp Taalman Kip, Woonpalet de graafwerkzaamheden van de bouw van appartementencomplex Gizeh in het centrum van Zeewolde. Gizeh gaat bestaan uit 33 reguliere huurappartementen voor 55-plussers. Voor mensen met dementie komen er 16 zorgappartementen, waar Coloriet de zorg levert.

Start bouw Gizeh

Gizeh
Aukje Reinders: ’Samen - als Woonpalet en Coloriet - kleur geven aan het waardevolle leven van de inwoners van Zeewolde’, dat maken we hier wéér waar!’ Wiepke van Erp Taalman Kip: ‘Op elke leeftijd wil je wonen op een manier die bij je past. Dat geldt voor jong en oud. Gizeh faciliteert dat voor ouderen met mooi maatwerk: van zelfstandig wonen met voorzieningen en zorg vlakbij, tot zorgwoningen met 24-uurs toezicht en zorg. En dat in een aardgasloos en bijna CO2-neutraal gebouw, midden in Zeewolde!’

Succesvolle samenwerking
Gizeh gaat in veel opzichten lijken op appartementencomplex de Sfinx. Coloriet en Woonpalet ontwikkelden de Sfinx in 1999 en breidden het ook weer gezamenlijk uit in 2016 met Cheops. Door nu ook Gizeh gezamenlijk te ontwikkelen, continueren Coloriet en Woonpalet de succesvolle samenwerking in zorg en wonen. Coloriet en Woonpalet zijn er trots op dat - dankzij Gizeh - nog meer Zeewoldenaren die intensievere zorg nodig hebben in Zeewolde kunnen blijven wonen.

Gizeh is ontworpen door BDG Architecten Almere en wordt gerealiseerd door Heijmans Huizen. Als alles volgens planning verloopt, kan Gizeh in het najaar van 2020 opgeleverd worden.

*Foto's: Han Schenk

Meer foto's vindt u op de LOZ Facebookpagina

Advertentie