Zeewolde

Media Ukkie Dagen: het effect van media op kleine kinderen

Media hebben effect op je kindje. Ze kunnen jou en je kleintje helpen ontspannen, maar ook een bron van onrust zijn. Wanneer hebben welke media het juiste effect? En wanneer kun je beter even zonder schermpje? Om kinderen en opvoeders met die vraag te helpen houdt FlevoMeer Bibliotheek Zeewolde de Media Ukkie Dagen van 5 tot en met 12 april.

Tijdens de landelijke Media Ukkie Dagen (MUD) zijn er in heel het land allerlei activiteiten te doen. In Zeewolde is op vrijdag 5 april opvoedcoach Anne Zinnemers te gast om mediatips te geven aan ouders, kunnen kids filmpjes kijken op onze Bereslim-computer, lezen we interactief voor en maken we muziek met een boek. Met behulp van het speciale media-ontdekkleed komen allemaal leuke activiteiten aan bod waarmee ouders met hun kleintje aan de slag kunnen.

Robot Botje Bij
Ook hebben we die dag een greenscreen in de bieb en is Botje Bij aanwezig, een programmeerbare robot waarmee kinderen zelf een bepaalde route kunnen uitstippelen, instellen en doorlopen. Op de route staan plaatjes afgebeeld waardoor Botje Bij alle kanten op kan. De Media Ukkie Dagen zijn bedoeld voor ouders van ukkies van nul tot zes jaar. 

Advertentie