Loading...

Michael P veroordeeld door rechtbank in zaak Anne Faber
Michael P veroordeeld door rechtbank in zaak Anne Faber

Dinsdag 17 juli heeft de rechter uitspraak gedaan in de zaak tegen Michael P. wegens het ontvoeren, verkrachten en doden van Anne Faber.

De 25-jarige jaar vrouw verdween eind september vorig jaar tijdens een fietstocht in de bossen bij Utrecht. Een kleine twee weken later werd haar lichaam, op aanwijzingen van de verdachte, gevonden in een natuurgebied in Zeewolde. Tegen P., een oud inwoner van Zeewolde, was 28 jaar cel en tbs met dwangverpleging geëist.

Deskundigen

Volgens deskundigen van het Pieter Baancentrum zou P. lijden aan een antisociale persoonlijkheidsstoornis en een borderline-stoornis. De rechter achtte moord met voorbedachte raad niet bewezen. Wel was de rechtbank van mening dat P. na de ontvoering van Anne Faber planmatig en doelbewust heeft gehandeld. Men achtte wederrechtelijke vrijheidsberoving , verkrachting, het gebruik van extreem geweld en gekwalificeerde doodslag wel bewezen.

Na alles in overweging genomen te hebben, besloot de rechtbank mee te gaan in de eis van het Openbaar Ministerie en P. een gevangenisstraf van 28 jaar en TBS met dwangverpleging voor onbepaalde tijd op te leggen.