Loading...

Grootse opening Roverway 2018 op Scoutinglandgoed Zeewolde

4.500 scouts komen samen op Scoutinglandgoed Zeewolde voor laatste deel Roverway 2018

4.500 internationale scouts tussen de 16 en 22 jaar kwamen zondagavond 29 juli bijeen op Scoutinglandgoed Zeewolde om gezamenlijk te kamperen en aan het laatste deel van Roverway 2018 te beginnen. Ze blijven vijf dagen en worden in het thema ‘Opposites Attract’ uitgedaagd om zichzelf te ontdekken, actief te zijn en nieuwe vrienden te maken. Tijdens de grootse opening spraken burgermeester Gerrit Jan Gorter en Martijn Aslander de scouts toe.
 
Aan Roverway 2018 doen ongeveer 4.500 scouts uit meer dan 50 landen mee. De scouts zijn gestart met een overnachting op het strand, waarna ze in groepen van ongeveer 50 scouts zes dagen op hun Path, een reis, door Nederland trokken. Tijdens deze Pathfase werden de deelnemers uitgedaagd om zichzelf te ontdekken, actief te zijn en nieuwe vrienden te maken. Gisteren reisden ze naar Zeewolde voor het laatste deel van het kamp.
 
Organisatie Roverway
De organisatie van Roverway 2018 is uniek doordat het evenement aangestuurd wordt door een groep jongeren met de gemiddelde leeftijd van 24 jaar. Zij staan aan het hoofd van alle teams en worden daarin ondersteund door meer ervaren scouts in de rol van supporter. De totale voorbereiding voor Roverway 2018 besloeg anderhalf jaar.
 
Scouting wereldwijd 
Wereldwijd zijn meer dan 40 miljoen kinderen en jongeren lid van Scouting in meer dan 150 landen en gebieden. Dankzij Scouting worden deze jongeren met elkaar verbonden. Om internationale ontmoetingen mogelijk te maken organiseren Scoutingorganisaties wereldwijd diverse internationale kampen en jamborees. Scouting Nederland organiseert in de zomer van 2018 het Europese evenement Roverway.