Zeewolde

Hulp voor minima van Hermelijnhof Online

Leden van de postcode loterij kregen deze week een cadeaukaart van de AH in de bus ter waarde van € 12.50. Hiervoor kunnen ongeveer 800 verschillende producten bij de Albert Heijn gekocht worden, waaronder een ruim assortiment vegetarische producten. Niet iedereen gebruikt de kaart en wil deze nog wel eens bij het oud papier leggen. Dat is geld weggooien, zo zegt Gabriella van Dijk, beheerder en initiatiefneemster van de groep Hermelijnhof Online. Dit is een groep op Facebook waarmee mensen op vrijwillige basis helpen en geholpen worden, onder meer door de inzameling en verkoop van gedoneerde goederen. Fysiek is zij hiermee te vinden met een kast bij de Winkeltjes.

Al meerdere jaren maakt Gabriella kerstpakketten voor minima. Dit doet zij door middel van giften van particulieren en inmiddels ook ondernemers. Dit initiatief is gestart en inmiddels uitgegroeid tot een initiatief, waarbij minima het hele jaar geholpen kunnen worden.

Minima kunnen hulp krijgen van Hermelijnhof Online

Als spin in het web stroomlijnt Gabriella vraag en aanbod. Vooral giften en aanbod wordt in de Facebookgroep gedeeld.

Hermelijnhof Online is een particulier initiatief, waar iedereen wat mag brengen. Ook spullen die kunnen worden doorverkocht. Van dat geld kunnen ook spullen worden gekocht die mensen die tot de minima behoren echt hard nodig hebben.

Hulp vragen gebeurt anoniem

Wanneer je denkt dat je hulp nodig hebt dan is aanmelden op deze Facebookpagina ook mogelijk. Via Persoonlijke berichten kunnen mensen hulpvragen stellen van eten tot schoenen of hulp met feestjes. De anonimiteit wordt gewaarborgd. Alleen Gabriella weet namen en eventueel adressen en deze zullen zeker niet worden gedeeld.

Kaarten kunnen geactiveerd ingeleverd worden op het Hermelijnhof. Neem contact op via Facebook voor het exacte adres en ze zal je dan ook vertellen wat er mee gebeurt. Ook wanneer je andere spullen hebt die je zou willen brengen, kan dit uiteraard in overleg. Bekijk alle acties nogmaals in de groep van Hermelijnhof Online.

Advertentie