Zeewolde

Muurschilderingen sieren entree Marktpad

 

De straatnaam ‘Marktpad’ is niet al bij alle Zeewoldenaren een begrip. Maar wie nu het appartementencomplex aan het Marktpad - in het centrum van Zeewolde - binnengaat, zal de naam niet snel meer vergeten. Want de prachtige muurschildering aldaar beeldt de straatnaam uit. De muurschildering is gemaakt door Riet van Gaal, Ben van den Hengel en Sjaak Dekker.

 

Marktpad:

Het idee om de hal aan te kleden met muurschilderingen is afkomstig van de bewoners. Een van hen leverde het idee in bij Woonpalet met het verzoek om een financiële bijdrage. Omdat het idee breed gedragen werd en een groep huurders ten goede komt, besloot Woonpalet het idee te financieren. Vervolgens werd Ben van den Hengel gevraagd, die (in verband met zijn broze gezondheid) zijn collega-kunstenaars Riet van Gaal en Sjaak Dekker betrok bij dit project. In prettig overleg kwamen bewoners, kunstenaars en Woonpalet tot een mooi ontwerp waarna de muurschilderingen werden gerealiseerd.

Ontwerp liftschacht:

Het ontwerp op de wand van de liftschacht, grenzend aan de ingang van één van de woongroepen van Coloriet,

laat een markt zien in zomerse sfeer. Er is bijzondere aandacht besteed aan het perspectief (als kijker loop je als het ware de markt op) en aan de details, zoals de verschillende koopwaar en koopliederen. Ook de omlijsting is zorgvuldig ontworpen. Onderin de muurschildering sluit de omlijsting naadloos aan op het bestaande tegelwerk en qua sfeer past deze weer goed bij de naam van het gebouw zelf, de Sfinx.

 

Ontwerp trappenportaal:

Aan de kant van het trappenportaal werd een wat rustigere muurschildering gerealiseerd. Paardenbloemen die vervliegen in de wind met daarbij kleurrijke vlinders. Dit ontwerp loopt speels door over alle drie de verdiepingen.

Bewoners, kunstenaars én Woonpalet zijn erg content met het resultaat. Het geeft aankleding op een plek die weliswaar slechts verkeersruimte is maar die wel het eerste visitekaartje is van het gebouw.

Wonen+ een idee voor mijn buurt:

Woonpalet financierde de muurschilderingen vanuit het Wonen+ fonds. Een fonds speciaal voor ideeën die een positieve bijdrage leveren aan prettig wonen. Elke huurder kan een idee inleveren. Als het idee breed gedragen wordt en een buurt of groep huurders ten goede komt, kan het idee in aanmerking komen voor financiële ondersteuning.

 

Advertentie