Zeewolde

‘Muzikale knuffels’ vanuit toren Zeewolde

Vanuit de toren in kerkcentrum Open Haven worden de komende maanden een drie-tal ‘Beiaard-Plus’ concerten georganiseerd: concerten waarbij de klokken van het carillon zullen klinken in combinatie met andere (versterkte) instrumenten. De concerten worden aangeboden door de Vereniging Vrienden van het Carillon Zeewolde, om bewoners een ‘muzikale knuffel’ te bieden in deze tijden van sociale afzondering. De vereniging moest wegens de corona-maatregelen voor het eerst in 20 jaar het jaarlijkse Voorjaarsconcert en Havenconcert af gelasten. Om haar leden toch een muzikaal seizoensprogramma te bieden worden er vanuit de toren in open Haven speciale muzikale concerten aangeboden.

‘Muzikale knuffels’ vanuit toren Zeewolde

Gratis zomeravondconcerten als ‘muzikale knuffels’ vanuit toren Zeewolde

Tijdens het eerste beiaardplus-concert op woensdag 8 juli zal een digitaal versterkte piano vanuit de toren klinken, bespeeld door beiaardier en pianist Boudewijn Zwart, terwijl het carillon wordt bespeeld door gastbeiaardier Frank Steijns, tevens violist in het orkest van André Rieu. Het tweede beiaardplus-concert op woensdag 5 augustus zijn vader en dochter Boudewijn en Lydia Zwart te horen als muziekduo ‘Black & Beauty’, waarbij Lydia het carillon bespeelt en Boudewijn achter de digitale piano plaats neemt. Op woensdag 9 september klinkt de digitale piano opnieuw vanuit de toren, dit keer in samenspel met de Nijkerkse beiaardier Wim Ruitenbeek op carillon en Rudolf Weges op trompet. De concerten beginnen om 19.30 uur en zijn gratis en met gepaste afstand te beluisteren vanaf het plein voor Open Haven en omringende straten.

Het carillon van Zeewolde wordt verder iedere vrijdagmiddag van 16 tot 17 uur bespeelt door beiaardier Boudewijn Zwart. Luisteraars die in deze toch wel moeilijke tijd graag een geliefd muziekwerk of mooi lied naar keuze willen horen kunnen van tevoren een verzoek indienen via e-mail boudewijnzwart@ gmail.com, o.v.v. ‘verzoek Zeewolde’. Boudewijn houdt hen op de hoogte wanneer hij het verzoek zal spelen. Actuele informatie over de bespelingen is hier te vinden, of via facebook.

Foto: Johan Strijckers

Advertentie