Zeewolde

Nawaka 2018 een groot succes

Na 10 dagen kamp pakken de welpen, scouts en explorers in. Nawaka 2018 is afgelopen. Tijdens het kamp hebben de deelnemers meegedaan aan fantastische Scoutingacitiviteiten, zowel op het water als op het land. De feestelijke afsluiting was een groot succes. De wachtschepen en slepers liggen klaar om weer te vertrekken. Alle deelnemers gaan met een glimlach en mooie herinneringen naar huis.

Gondelvaart
Tijdens de sluiting van Nawaka werden ook de winnaars van de Gondelvaart bekend gemaakt. Er waren vier prijzen te verdelen voor verschillende categorieën: mooiste aankleding, beste thema (ondersteboven), gezelligste boot en beste zichtbaarheid op social media. Deze prijzen werden gewonnen door respectievelijk Scouting Doormangroep uit Terneuzen, Scouting Jutters Willemsoord uit Den Helder, Scouting Leegwater uit Badhoevedorp en Scouting Anna Paulowna.
Nawaka
Van 6 tot 15 augustus werd op Scoutinglandgoed Zeewolde het Nationaal Waterkamp (Nawaka) georganiseerd. Vierduizend scouts in de leeftijd van 7 – 18 jaar oud ondernamen 10 dagen lang uitdagende activiteiten in en rondom het water van het Nuldernauw. Nawaka is onderdeel van Scouting Nederland en wordt eens in de 4 jaar georganiseerd door circa 800 vrijwilligers van Scouting Nederland.
De 4.200 deelnemers in de leeftijd van 7 – 18 jaar kwamen van Scoutinggroepen uit heel Nederland en enkele Scoutinggroepen uit andere landen van Europa. De deelnemers overnachtten op verschillende subkampen op het kampterrein in Zeewolde. Voor de jongste groep deelnemers ‘de welpen’ (7-11 jaar) was er een eigen subkamp ingericht. De scouts in de leeftijd van 10-14 jaar waren verdeeld in 4 subkampen, dit is de grootste groep deelnemers. Voor de deelnemers uit de oudste leeftijdscategorie (15-18 jaar) waren er twee subkampen.
Activiteiten
De focus van het 10-daagse Scoutingkamp lag op wateractiviteiten. Er werden o.a. zeil- en roeiwedstrijden georganiseerd per leeftijdscategorie. Deelnemende Scoutinggroepen namen hun eigen lelievletten (zeilboten) mee. Naast wateractiviteiten vonden er ook uitdagende activiteiten op het land plaats. Zo was er een groot actieveld ingericht waar deelnemers over een (hoogte)parcours konden klimmen en klauteren. Ook liepen ze een hike en speelden ze verschillende strategische spellen in teams.
Advertentie