Zeewolde

Nieuwbouw Woonpalet: appartementen in het centrum van Zeewolde

Op donderdag 25 januari tekenden Erik Vos, directeur Heijmans Huizen en

Wiepke van Erp Taalman Kip, directeur-bestuurder Woonpalet de intentieovereenkomst voor de nieuwbouw van een appartementencomplex in het centrum van Zeewolde. Het gaat om reguliere huurappartementen én zorgappartementen. 

Gizeh

Het appartementencomplex zal gebouwd worden op het grasveld tegenover appartementencomplex de Sfinx en gaat in veel opzichten op de Sfinx lijken. Want net als in de Sfinx zijn op de begane grond zorgappartementen voorzien voor mensen met dementie, waar Coloriet de zorg gaat leveren. Op de verdiepingen komen reguliere huurappartementen. Naar verwachting gaat het om 16 zorgappartementen met twee huiskamers en 33 reguliere huurappartementen. Het appartementencomplex wordt Gizeh genoemd, geheel in lijn met de Egyptische namen van appartementencomplex de Sfinx en Luxor.

Veel vraag naar zorgwoningen

Er is veel vraag naar woningen voor ouderen. Dat bleek wel bij de uitbreiding van de Sfinx in 2016. Van Erp Taalman Kip: ‘Het is uniek dat er nu ruimte vlak bij de Sfinx beschikbaar komt. Door daar te gaan bouwen voor de doelgroep ouderen, voegen we waardevolle appartementen toe aan de woningvoorraad in Zeewolde op een zeer gewilde plek. Daarom werken we nu hard aan de voorbereidingen van dit nieuwe complex. We doen dit heel bewust met de partijen met wie we ook de uitbreiding van de Sfinx realiseerden te weten BDG Architecten Almere, Heijmans Huizen en Coloriet. We zijn door de eerdere samenwerking goed op elkaar ingespeeld, we weten wat er nodig is om een dergelijk complex te bouwen en dat is allemaal winst in tijd en in geld bij ontwikkelen en bouwen.’

Planning

Als alles volgens planning verloopt, kan er in de eerste helft van 2019 gestart worden met de bouw. Wanneer de appartementen geadverteerd worden, is op dit moment nog niet bekend.

Overige nieuwbouw

Op dit moment realiseert Woonpalet 35 huurwoningen in de Polderwijk in Zeewolde nabij de nieuwe supermarkt. Daarnaast werkt Woonpalet aan de voorbereidingen van een appartementencomplex in het centrum van Zeewolde, achter Albert Heijn. Zie voor alle informatie www.woonpalet.net/nieuwbouw.

 

Advertentie