Loading...

Nieuwe bestelauto voor Voedselbank Zeewolde
Nieuwe bestelauto voor Voedselbank Zeewolde

Op donderdag 4 maart jl. vond bij garage Broekhuis Opel de overhandiging van de sleutels van de nieuwe auto van Voedselbank Zeewolde plaats. Penningmeester Frits Grijsen en vrijwilliger Arend Koekoek namen deze in ontvangst uit handen van Sander Vermeer, vestigingsdirecteur van Broekhuis Opel Zeewolde. Bij levering van de auto was ook Paulus Brouwer van B&V Reclame aanwezig; zij namen de belettering voor hun rekening.

Vervanging van de auto was ook wel nodig want door het stijgend aantal voedselpakketten door de coronacrisis zat men aan de maximumcapaciteit van de vorige auto. Tijd om uit te kijken naar een andere en dan mèt koeling, ook een grote wens van de voedselbank. Garage Broekhuis Opel vond een auto voor hen in Helmond: een Citroën Jumper uit november 2014, een vrij complete auto met een hydraulische laadklep, achteruitrijcamera, een laadvermogen van 770 kg en nog maar 54.515 km gereden. Daarmee kunnen ze weer even vooruit en dat zal ook wel moeten, want zo’n uitgave kan de voedselbank zich niet vaak veroorloven.

De aankoop werd financieel mogelijk gemaakt door een royale gift van de Rotaryclub Zeewolde, uit de alternatieve Nieuwjaarsduik en een eveneens forse donatie van een kerk uit Zeewolde die liever niet met name genoemd wil worden. Natuurlijk heeft de Voedselbank ook haar eigen autoreserve voor deze vervanging ingezet.

 

Eindredactie: Marianne Guldemond