Loading...

Nieuwe hondenkaart (Adobe stockfoto)
Nieuwe hondenkaart, nieuwe regels!

Vanaf 18 november 2020 geldt in Zeewolde een nieuwe hondenkaart

Honden horen erbij in Zeewolde, maar overlast door honden moet zoveel mogelijk worden voorkomen. Daarom heeft de gemeente een aantal spelregels opgesteld voor hondenbezitters. De belangrijkste spelregels zijn:

  • Aanlijnplicht = opruimplicht
  • Honden zijn op veel plaatsen welkom, maar er zijn dus ook plaatsen verboden voor honden.
  • Er zijn speciale uitlaat- en losloopplaatsen.


Opvallende wijzigingen op de nieuwe hondenkaart

Aanlijnplicht = opruimplicht
De gemeente kreeg veel klachten van inwoners over stankoverlast van hondenpoep. Daarom zijn er nu minder losloopplaatsen en geldt bijna overal, waar honden moeten zijn aangelijnd, dat hondenpoep moet worden opgeruimd.

Ondergrondse containers staan op de hondenkaart
De nieuwe ondergrondse containers in het dorp zijn ingetekend. Aan de zijkant van deze containers is een kleine opening voor zwerfafval gemonteerd. Deze opening  kan prima worden gebruikt voor het weggooien van hondenpoepzakjes. Hiervoor is geen toegangspas nodig.

Nieuwe wijken
De nieuwe wijken Bergkwartier, Molenwijk en de stranden bij De Tulp staan op de nieuwe kaart.

Hoe en waar kan ik de hondenkaart zien?
De hondenkaart staat op www.zeewolde.nl/hondenkaart. Op deze digitale kaart kan een adres worden ingetikt, zodat direct is te zien welke regels gelden in de omgeving. Via de website is ook een pdf beschikbaar om de kaart te kunnen printen. Eventueel is de papieren kaart ook af te halen bij de receptie van het gemeentehuis.

Foto: Adobe Stock