Zeewolde

Nieuwe jeugdraad gaat voor ‘meer dingen voor kinderen’

In het gemeentehuis van Zeewolde zijn donderdag elf nieuwe jeugdraadsleden geïnstalleerd. Net als elf jongens en meisjes die doorgaan vanuit het vorige jeugdraadsteam legden zij bij burgemeester Gerrit Jan Gorter de belofte af.

Zeewolde heeft sinds 2008 een jeugdraad. In de jeugdraad zijn elf basisscholen uit het dorp vertegenwoordigd. De jeugdraadsleden zijn kinderen in de leeftijd van tien tot en met dertien jaar die in groep 7 en 8 van het basisonderwijs zitten. Deze nieuwe raad bestaat uit 22 leerlingen: elf leerlingen uit groep 7 en elf leerlingen uit groep 8.

De jeugdraad biedt kinderen een kans om mee te denken en te praten over dingen die de kinderen belangrijk vinden in Zeewolde.

Nieuwe jeugdraad gaat voor ‘meer dingen voor kinderen’

“Het lijkt me leuk om te praten over Zeewolde en de veranderingen”, zegt Rosalynn (groep 7 van De Wetering). Zelf heeft ze wel iets op het oog dat aandacht verdient: “Van mij mag de drukte bij de steiger wel aangepakt worden.”

Brian (groep 7 van ’t Wold) ziet graag “meer dingen voor kinderen” georganiseerd worden. Dean (groep 7 van De Mozaïek) is het met hem eens. “Er is hier nog niet per se heel veel te doen als je het vergelijkt met gemeentes als Harderwijk.”

De jeugdraad vergadert ongeveer acht keer per schooljaar in de raadszaal in het gemeentehuis.

Advertentie