Zeewolde

Nieuwe Tank Auto Spuit (TAS) officieel in gebruik

Ter ere van het 40-jarig bestaan van de gemeente Zeewolde heeft de gemeente een nieuwe tankautospuit 'cadeau' gekregen van brandweer Flevoland. Na de presentatie in de brandweerkazerne overhandigde burgemeester Gorter de sleutel van de auto aan de gezagvoerder.

“Deze auto heeft een grotere wateropslagcapaciteit, namelijk 2400 liter, waardoor we hem langer kunnen inzetten,” vertelt Jeffrey van Brandweer Zeewolde. “Verder is de auto comfortabeler voor de brandweerlieden achterin en biedt hij meer gebruikersgemak,” vervolgt hij.

Door meer kennis en ervaring is de kijk op brandbestrijding doorontwikkeld, evenals de functies van de tankautospuit.

Het brandweerkorps van Zeewolde bij de nieuwe brandweerauto op de dijk bij de het kunstwerk potloden

Zo zijn er bijvoorbeeld twee haspels aan de zijkant, waardoor ze sneller kunnen blussen. Het waterniveau wordt automatisch geregeld, wat de chauffeur/pompbediende werk uit handen neemt.

De chauffeurs hebben een opleiding gekregen voor de nieuwe functies van de brandweerwagen, maar ook de manschappen krijgen bijscholing. De oude brandweerauto's worden naar een oefencentrum gebracht voor trainingen of gaan naar de veiling.

Na alle formaliteiten kan de brandweer tijdens hun vaste oefenavond op pad om nog behendiger te worden met de mogelijkheden van deze auto.

Interview, beelden en montage: Job Pasveer

Advertentie