Zeewolde

Nog drie jaar Ark bij Tulpeiland levert gemixte reacties op

Zeewoldenaren reageren verdeeld op het nieuws dat de VerhalenArk nog drie jaar blijft liggen bij het Tulpeiland in Zeewolde.  Afgelopen maandag maakt de gemeente de verlenging bekend, na een verzoek van de eigenaar. Door middel van houten figuren worden Bijbelverhalen verteld in het vaartuig. Op social media wordt overwegend negatief gereageerd op het nieuws, maar Zeewoldenaren die de LOZ op straat sprak waren over het algemeen positief. 

In totaal zijn er op social media 130 opmerkingen geplaatst naar aanleiding van het nieuws dat de Ark blijft, het merendeel negatief. Klachten die voorbijkomen gaan met name over het uiterlijk van de Ark en dat besluit uit de lucht komt en vallen.

Lokale Omroep Zeewolde Uw nieuwsbron uit Zeewolde

Maar er wordt niet allemaal maar negatief op het nieuws gereageerd. Als de LOZ Zeewoldenaren op straat aanspreekt wordt er juist over het algemeen positief gereageerd. Van de twintig mensen die de lokale omroep gesproken heeft is het overgrote deel juist blij met het besluit. Zij vinden de Ark goed passen in het weidse landschap en hopen dat het Zeewolde toeristen oplevert.

De ark heeft al vele Europese landen aangedaan en kwam in eerste instantie voor drie maanden te liggen in Zeewolde. Op verzoek van de organisatie heeft de gemeente nu ingestemd met een verleninging van drie jaar. Afgelopen maandag gaf toenmalig wethouder Egge Jan de Jonge aan dat bij die afweging ook gekeken is naar bijvoorbeeld klachten van inwoners. 

De Ark moet nog een vergunning krijgen, maar de gemeente verwacht dat deze verleend gaat worden. Er wordt geprobeerd om het vaartuig aan te sluiten op netstroom, zodat een aggregaat niet meer nodig is. En Zeewoldenaren gaan naar verwachting korting krijgen op toegangsbewijzen.

Nog drie jaar Ark bij Tulpeiland levert gemixte reacties op
Advertentie