Zeewolde

Ondertekening horecaconvenant Zeewolde

Op 17 augustus 2020 werd het nieuwe horecaconvenant ‘Veilig Uitgaan’ 2020-2023 Zeewolde ondertekend. De ondertekenaars van het convenant zijn horecaondernemers van Zeewolde, politie, de Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en gemeente Zeewolde.

In het convenant staan afspraken en verantwoordelijkheden genoemd. Niet alleen wettelijke verplichtingen maar ook op een normale manier met elkaar omgaan zijn opgenomen. Horecaondernemers, politie en KHN hebben input geleverd.

Ondertekening horecaconvenant gemeente Zeewolde

Door ondertekening van dit convenant verbinden de ondertekenaars zich. Zo vormen zij een front tegen ongewenste situaties, zoals geluidsoverlast, glasoverlast, vandalisme en zwerfafval. Partners van het convenant zijn herkenbaar aan de raamsticker bij de ingang van hun horecapand.

Wat is onder meer opgenomen in het convenant:
• Na ondertekening van het convenant kunnen horecaondernemers aanspraak maken op verruiming van openingstijden.
• Per 1 april zijn rookruimtes verboden, dit is ook opgenomen in het convenant.
• Afspraken over omgang met alcohol.

Het horecaconvenant ‘Veilig Uitgaan’ 2020-2023 Zeewolde heeft als doel: “Gezamenlijk duurzaam werken aan een veiliger, gezelliger en aantrekkelijker uitgaansklimaat”. De looptijd van het huidige convenant is ten einde en wordt daarom vervangen door een nieuw en herzien horecaconvenant.

Advertentie