Zeewolde

Ontmoeten en bewegen voor jong en oud in Beweegpark

Op donderdag 25 april werd er door de gemeente Zeewolde een presentatie gegeven over de uitvoering van de plannen voor het nieuw te maken Beweegparcours en Freerunparcours (Vrijetijdspark) in het Kluunpark in Zeewolde. De inleiding werd gehouden door wethouder Ewout Suithoff.

Ontmoeten en bewegen voor jong en oud in Beweegpark

Beweegpark

Sinds 2016 zijn er al plannen van Erik Wallenburg voor een Beweegparcours voor senioren en mindervaliden en de vraag naar een Freerunparcours vanuit de Freerun vereniging daarbij aangesloten.
Op het beweegparcours kunnen zowel rolstoel-, rollators en scootmobiel-gebruikers als ook lopende senioren oefenen met dagelijkse en complexe uitdagingen die voorkomen in de openbare ruimte. Ook hier zijn beweegtoestellen te vinden om net die extra motoriek te bevorderen. In het centrum van het beweegparcours ligt een ontmoetingsplek met zitgelegenheid. Langs de gehele rand zijn diverse zitelementen gepositioneerd die een verbindende rol vervullen. Zo kun je uitrusten in de schaduw en je daarbij naar het middenveld of naar het parcours en het evenemententerrein richten. De perfecte ontmoetingsplek voor sport, bewegen en ontspanning!

Het beweegparcours is door Erik Wallenburg ontworpen, speciaal voor rolstoel/scootmobiel/ rollator gebruikers en lopende senioren. Op deze plek is het mogelijk om te oefenen met dagelijkse en complexe uitdagingen die voorkomen in de openbare ruimte. Bijvoorbeeld stoepranden, diverse bestratingstypes, drempels en hellingen. Daarnaast zijn er sport- en beweegtoestellen aanwezig voor diverse trainingsdoeleinden. De locatie voor het beweegparcours is gekozen in het gebied ten noorden van de atletiekbaan.


Obstakels en ontmoetingsplek

Er zijn diverse moeilijkheidsniveaus. Naast de grote diversiteit aan bestrating, zijn er ook een aantal obstakels in het parcours verwerkt. Zoals een vee/wildrooster, een aantal putten, molgoten, diverse banden en afritten. Hier is het mogelijk om mobiliteit, spierkracht en motoriek te trainen. Dit parcours bereid je voor op uitdagingen in de publieke ruimte, inspireert om nieuwe dingen uit te proberen en houdt je in beweging! Ook is het een plek om te ontmoeten en uit te rusten. Bankjes en zitjes bieden hiertoe gelegenheid. De bomen zorgen voor schaduwplekken, zodat het er 's zomers ook goed vertoeven is.

Freerunning

Freerunning is enkele jaren terug op straat begonnen. Het is een eigentijdse manier van rennen gecombineerd met op- en afsprongen over muren, hekjes, prullenbakken, bankjes enz. Bewegingen als klimmen, klauteren en salto's horen daarbij. Dit freerunparcours is ontworpen door Stephan Doosje, die ook trainingen verzorgt bij gymnastiek- en freerunvereniging de Zeesterren Zeewolde. Op het freerunparcours kan de beginnende tot (ver)gevorderde freerunner uitdagend trainen.

Het park maakt deel uit van de openbare ruimte en is vrij toegankelijk. Het ligt in de planning om voor het einde van dit jaar het park gereed te hebben voor gebruik.

Deel dit bericht via socialemedia of WhatsApp
Advertentie